ANGST

Angst….

Angst er en følelse som kan passivisere en person og virke invaliderende på personens liv i forbindelse at være social, passe arbejde, børn oma.

Det at have angst kan udvikle sig til en undgåelsesadfærd hvor personen forsøger at undgå situationer hvor han eller hun kan risikere at få angst. efterhånden bliver den adfærd dog forværret og personens verden bliver mindre og mindre. for til sidst at ende indenfor ens egne fire vægge.
Men angst er “bare” en følelse på lige fod med alle andre følelser. Den har dog et bestemt formål og for personer der får angst er det vigtigt at forstå hvorfor netop han/hun fik angst. For derefter at lære hvorledes han/hun får trænet sig tilbage til en hverdag uden angst.

Nogle tilbyder hypnose mod angst, men ifølge førende forskning er det ikke her man skal anvende hypnose idet det vil have ringe effekt på sigt.
Man kan godt fjerne følelsen af angst her og nu, men angsten vil højest sandsynligt vende tilbage efter nogen tid. hvorfor?

Angst får man af en bestemt årsag. derfor er det vigtigt at personen lærer og forstå angstens natur, men op den berettigelse.
Angsten er en følelse som vores underbevidsthed anvender for at fortælle personen noget som er vigtigt på sigt. oftest handler det om adfærd. og den skal derfor også behandles på dette niveau.

Angst er en nødbremse som underbevidstheden anvender for at standse og. Det er underordnet om det er stress relateret eller anden årsag. Angsten har et formål og er en budbringer fra underbevidstheden om at man er på “forkert kurs”. og derfor forsøger underbevidsteheden at gøre os opmærksomme på denne adfærd. den vil have os til at ændre kurs.

Angst er umiddelbar nemt at arbejde med og da det er en følelse kan den hurtigt afhjælpes. Det betyder intet hvor lang tid man har lidt af den idet følelsen mærkes i kroppen her og nu. derfor kan den også ændres her og nu. kunsten er indsigten i at hjælpe til at personen lærer at samarbejde gennem redskaber der fungerer for denne.
Man behøver ikke lide af angst i flere måneder eller år.

Angst kan afhjælpes på kort tid uanset hvilken type angst man lider under. for at forstå dette kan der være behov for et paradigme skifte i den måde man arbejder med angst på idag.

At fortælle alt om hvorledes man kan forandre sin hverdag når man lider af angst vil kræve flere sider her. men man kan gøre flere ting.

  1. Købe bogen “Din angst og mig”
  2. Bestille en session ( oftest bruger vi maks. 3 sessioner for at få en kvalitativ hverdag tilbage uden at det er angsten der sætter dagsorden) et forløb med angst tager oftest 2 måneder og så er man kørende igen.
  3. Brænder du for at lære mere om angst, så kan du få en 2 årig uddannelse som Executive TTM Therapist med uddannelse opstart okt. 2020.
    Læs mere på hjemmesiden  under linket TTM uddannelsen på hjemmesidens menu. tilmelding til informationsaftner og workshop kan ske under opslaget i kalenderen, også på hjemmesiden.