At ændre en følelse er lige som at fange vinden

At ændre en følelse er lige som at fange vinden – hvis du ikke forstår at fange vinden kan du heller ikke ændre en følelse.

Jeg arbejder i det daglige tillige med unge mennesker fra 18 år og op efter, der lider af forskellige psykiske lidelser, lidelserne kan være Skizofreni, ADHD, Asperger Syndrom, selvskade, spiseforstyrrelser, omsorgssvigt m.fl.

En aften for nogen tid siden havde en af disse unge selvmordstanker, han kunne ikke se meningen med sin eksistens og stemmerne fortalte ham, at han bare skulle forsvinde fra jordens overflade. jeg besøgte ham og han fortalte mig om sine tanker og følelser.

Jeg spurgte ham om hvor mange mennesker der i hele hans liv havde forsøgt at hjælpe ham, han sagde 6 personer, det var hans lærer, psykologer og andre gode mennesker. Han boede på 1. sal.

Jeg bad ham rejse sig. Jeg tog ham med ud på altanen og spurgte ham, om han kunne føle vinde på sin hud, det kunne han. Kan du mærke vindens temperatur, det kunne han. Kan du se træerne veje i vinden? Det kunne han også. Jeg tog ham med ind igen. Vi satte os overfor hinanden.

Jeg spurgte ham om hvilke stemmer der var mest tydelige i hans hoved hvortil han svarede hans mor og stedmors.- ok, svarede jeg, hvem lyder værst? – min stedmor svarede han. – okay svarede jeg.

– Har du nogensinde set tegnefilm, Disney Sjov eller lignende? Det havde han ikke. – slet ingen? – Nej. – Okay.
– Har du set Tarzanfilm? – Nej, – jo en gammel en, en gang for mange år siden.
– Okay – kan du huske aben Sheeta? – ja.
– Kan du huske de lyde den lavede når den hoppede rundt og skabte sig? – ja.
– Okay. forestil dig nu din stedmor, gør det nu? – ja.
– hør hvorledes hun lyder. Han skar ansigt. Gør du det nu?
– ja. Ok, sæt nu Sheetas stemme i stedet for hendes, hvorledes lyder det. Han trak på smilebåndet,
– nu er hun jo helt til grin.
– ja og hvordan har du det nu inden i?
– fint, det er borte.
– ja, sådan fanger man vinden.

Så hvad er det jeg prøver jeg at sige?
Hvis du vil ændre en følelse til en anden, skal du kende de redskaber der kan gøre dette.

Eksemplet ovenfor er en situation fra virkeligheden. Det er samtidig også en beskrivelse af hvorledes det kan gøres, hvilket betyder, at der altid er håb og muligheder for at finde en vej.

En følelse kan sammenlignes med vinden, du kan mærke den blæser, svagt eller hårdt, om den er varm eller kold og du kan se på flag, træer at den er der.
På samme måde kan en følelse mærkes, du kan føle/mærke hvad den gør i kroppen på dig, om du kommer til at fryse eller bliver varm, du kan ryste og sitre, dine tanker kan køre med dig og du kan høre negative stemmer tale til dig mm.

Derfor kan man sige, at hvis du kan fange vinden kan du også ændre en følelse. 

Gratis vejledning!

Nu kan du ringe og få gratis vejledning mellem kl. 09.00 – 09.30 alle hverdage.

Som noget helt nyt tilbyder jeg dig nu muligheden for at få en kort snak.

Indholdet kan være om alt muligt. Alt hvad du føler er vigtigt for dig er relevant for mig, så hold dig ikke tilbage hvis du overvejer at ringe.

Samtalen er gratis, men du kan kun forvente en samtale, ingen behandling.

Ring: 5250 7366