Hvordan ved jeg, at jeg har fundet den rigtige terapeut?

Information vedr. hypnose og hypnoterapi:
Jeg sad for nogen tid siden i en erfagruppe og vi snakkede om vores klienter og deres oplevelser med hypnose og terapi.
Jeg har personligt haft flere klienter som tidligere har prøvet hypnose i forbindelse med et problem eller udfordring og de fortæller, at det ikke har virket, hvortil jeg så selvfølgelig spørger dem hvorfor de så igen vil prøve. De fortæller, at de har fulgt mig i længere tid og nu er de blevet overbevist om, at det måske godt kan hjælpe dem alligevel. Hvorfor de vil give det en chance mere. Tak for det 😃

Der findes flere slags hypnose udøvere og lad mig hjælpe med at tydeliggøre forskellen. (I store overskrifter)

1. Der findes dem vi kalder hypnotisører.
De har oftest taget et kortere forløb hvor de lærer om hypnose og hvilke metoder man bruger til at sætte personen i trance så de bliver modtagelige for de forslag hypnotisøren siger under hypnosen. Disse hypnotisører bruger det vi kalder scripts som er en fortrykt “opskrift” de læser op mens personen ligger i hypnosen.
Den er lidt tilfældig om den virker, da den forholder sig til overskriften: eksempelvis rygestop, eller anden uhensigtsmæssig adfærd.

2. De som har en 1 årig eller i visse tilfælde kun en ½ årig hypnoterapeutisk uddannelse. (Hypnoterapeut)
Har lært meget mere end dem ovenfor, de kender til flere teknikker og metoder som de kan anvende i hypnosen. Og det er super fint, de kan hjælpe langt hen ad vejen, men det som kendetegner denne gruppe er, at de kun er uddannet i at symptombehandle. Nogle kan også finde årsager, men de risikerer at “strande” på teknikkerne til at arbejde med disse.
Det vil oftest svare til, at hvis man har hovedpine så tager man en pille som fjerne symptomerne og hovedpinen forsvinder, men kan komme igen. Dette er for mange fint nok, idet man ikke ved om symptomerne forsvinder for bestandig eller kun for en tid.

3. Den tredje og sidste gruppe er dem som har en 2 årig uddannelse i hypnoterapi (Master i Hypnoterapi)
Disse terapeuter har lært alt hvad man kan lære i hypnoterapi (Showhypnose er nødvendigvis ikke medregnet her, men hører til under gruppe 1.)
De er i stand til at udvikle nye metoder og har oftest de nødvendige teknikker til årsagsbehandlinger.

4. Den fjerde er dem der har en BMA grad i hypnoterapi.
BMA graden er varemærkebeskyttet og kan kun tages på Hypnoseskolen og indeholder en Basis og Master uddannelse i Neuro Hypnose og en NLP Practitioner og en NLP Master Practitioner.

5. Den femte gruppe er Hypnose psykoterapeuter (beskyttet titel)
De har en 4 årig uddannelse i hypnose og psykoterapi. Uddannelsen indeholder ovenstående plus ekstra uddannelser i Stress, Parterapi, Psykopatologi, Angst og traumer, Krop og sind hypnose, sexologi, transpersonlig hypnoterapi og dybdepsykologi m.fl.

Personligt har jeg afsluttet gruppe 5 så der skulle være en rigtig god chance for at du når i mål med dit problem eller udfordring hos mig.
Det som mere kendetegner min tilgang til mine klienter på er, ud over god kemi, at jeg er resultatorienteret. jeg har det personligt ikke godt med at mine klienter ikke oplever de forandringer vi arbejder på at opnå. jeg får rigtig mange klienter ( især med angst) som har gået hos psykologer, i psykiatrien i rigtig lang tid, nogle gange i årevis og næsten har opgivet at blive sygdomsfrie. men især indenfor angst, fobier og traumer er det meget ofte lykkedes mig at hjælpe klienterne ud af deres følelsesmæssige fængsel på kort tid. kort tid er i forhold til det offentlige system under 3 måneder uanset hvor længe de har haft deres lidelse.

Søger du efter en behandler son er ordentligt uddannet, så se efter om behandleren er medlem af FaDP og Dakope, de er din garanti for at du konsulterer en anerkendt behandler.

Du kan læse mere om Fadp her: https://fadp.dk/

terapi, hypnose,