Hvordan ved jeg, at jeg har fundet den rigtige terapeut?

Information vedr. hypnose og hypnoterapi:
jeg sad i går i en erfagruppe og vi snakkede om vores klienter og deres oplevelser med hypnose.
Jeg har personligt haft flere klienter som tidligere har prøvet hypnose i forbindelse med et problem eller udfordring og de fortæller, at det ikke har virket, hvortil jeg så selvfølgelig spørger dem hvorfor de så igen vil prøve. De fortæller, at de har fulgt mig i længere tid og nu er de blevet overbevist om, at det måske godt kan hjælpe dem alligevel. hvorfor de vil give det en chance mere. Tak for det 😃

Der findes flere slags hypnose udøvere og lad mig hjælpe med at tydeliggøre forskellen. (I store overskrifter)

1. Der findes dem vi kalder hypnotisører.
De har oftest taget et kortere forløb hvor de lærer om hypnose og hvilke metoder man bruger til at sætte personen i trance så de bliver modtagelige for de forslag hypnotisøren siger under hypnosen. Disse hypnotisører bruger det vi kalder chripts som er en fortrykt “opskrift” de læser op mens personen ligger i hypnosen.
Den er lidt tilfældig om den virker, da den forholder sig til overskriften: eksempelvis rygestop, eller anden uhensigtsmæssig adfærd.

2. De som har en 1 årig eller i visse tilfælde en ½ årlig hypnoterapeutisk uddannelse. (Hypnoterapeuter)
De har lært meget mere end dem ovenfor, de kender til flere teknikker og metoder som de kan anvende i hypnosen. Og det er super fint, de kan hjælpe langt hen ad vejen, men det som kendetegner denne gruppe er, at de kun er uddannet i at symptombehandle. nogle kan også finde årsager, men de risikerer at “strande” på teknikkerne til at arbejde med disse.
Det vil oftest svare til, at hvis man har hovedpine så tager man en pille som fjerne symptomerne og hovedpinen forsvinder, men kan komme igen. hvilket for mange vil være fint nok, idet man ikke ved om symptomerne forsvinder for bestandig eller kun for en tid.

3. Den tredje og sidste gruppe er dem som har en 2 årig uddannelse i hypnoterapi (Master i Hypnoterapi)
Disse terapeuter har lært alt hvad man kan lære i hypnoterapi (Showhypnose er nødvendigvis ikke medregnet her)
De er i stand til at udvikle nye metoder og har oftest de nødvendige teknikker til årsagsbehandlinger.

4. Den fjerde er dem der har en BMA grad i hypnoterapi.
BMA graden er varemærkebeskyttet og kan kun tages på Hypnoseskolen og indeholder en Basis og Master uddannelse i Neurohypnose og en NLP Pactitioner og en NLP Master Practitioner.

5. Den femte gruppe er Hypnose psykoterapeuter
De har en 4 årig uddannelse i hypnose, Som indeholder ovenstående plus ekstra uddannelser i Stress, Parterapi, Psykopatologi, Angst og traumer, Krop og sind hypnose, sexologi, transpersonlig hypnoterapi og dybdepsykologi m.fl.

Personligt er jeg startet på mit 4 år i gruppe 5 så der skulle være en rigtig god chance for at du når i mål med dit problem eller udfordring hos mig.

Og en sidste ting når du søger en behandler så se efter om behandleren er medlem af FaDP. som er din garanti for at du konsulterer en anerkendt behandler.

Du kan læse mere om Fadp her: https://fadp.dk/

terapi, hypnose,