Social angst

Mennesker med social angst er psykisk hårdt spændt for i mange forskellige situationer. Det være sig i skole, på arbejde eller bare i venners lag. Disse mennesker ligger under for følelser de ofte ikke forstår og bliver derfor ilde til måde eller i værste fald passiviseret i deres frihed til at udfolde sig.

De siger ofte fra til invitationer til sociale aktiviteter og finder på alle mulige undskyldninger for ikke at blive konfronteret.

Mennesker som lider af social angst er ofte meget ensomme idet angsten forhindrer dem i at deltage i alle mulige livgivende sammenhænge. De sidder ene derhjemme og tør ikke deltage af angst for at blive afvist, udstillet som uvidende, blotte sig ved at sige noget på forkerte tidspunkter så alle kikker på en etc.

Men der er håb for dem. Jeg har haft den fornøjelse at have flere på mine internatkurser for angste. Og på en uge er det lykkes at undervise og træne dem tilstrækkeligt til at de kunne rejse hjem med viden om hvad og hvorfor de havde det som de havde. Denne viden og træningen har på 1 uge hjulpet dem så meget at de efterfølgende var i stand til at begå sig blandt venner og bekendte igen. Uden at angsten var den kontrollerende faktor i deres hverdag.

Lider du af social angst og har du brug for hjælp, så er der flere muligheder for netop dig. Er du ledig, så snak med din jobkonsulent om at komme på et internatkursus. Er du på sygedagpenge skal du snakke med din sagsbehandler. Hvis du ikke har nogen af de muligheder, så skriv til mig og jeg vil sende dig et ansøgningsskema om tilskud til et kursusophold. Oftest giver det en økonomisk håndsrækning på ca. 50% af kursusgebyret.